Deschiderea unui Compartiment de neurochirurgie în cadrul Spitalului Județean Mavromati va permite efectuarea unor intervenții chirurgicale care până acum nu au fost posibile la Botoșani.
Pentru aceste operații pacienții erau nevoiți să meargă la Iași, pierzându-se timp prețios în cazul celor care reprezentau o urgență.
Cel care va efectua operațiile la Botoșani este medicul Petre-Atilla Kiss, venit de la Cluj (foto medalion). Medicul a intrat deja în sala de operație de când lucrează la Spitalul Mavromati, fiind efectuate până acum 15 intervenții chirurgicale, acestea fiind posibile datorită aparaturii achiziționate odată cu deschiderea Compartimentului de neurochirurgie.
“În cadrul Compartimentului de neurochirurgie oferim servicii de diagnostic în domeniul neurochirurgical, ca și tratament o parte din urgențele neurochirurgicale, practic subduralele cronice s-au rezolvat aici și patologie degenerativă spinală, dar și alte patologii vor intra în oferta de palete de tratament. Au fost deja făcute operații, subduralele cronice, au fost drenaje ventriculare, hernii de disc. Astfel de operații nu au fost posibile până acum la Botoșani din lipsă de aparatură”, a precizat medicul Petre-Atilla Kiss.
Medicul Petre-Atilla Kiss va beneficia de tot sprijinul colegilor de la Clinica de Neurochirurgie din Iași, care l-au felicitat deja pentru intervențiile făcute de când a venit la Botoșani și care au participat vineri la inaugurarea Compartimentului de neurochirurgie. “Asigurăm tot suportul și sprijinul pentru colegul nostru. Îi mulțumesc deja pentru tot ce a făcut, am numai vești bune. Eu am avut totodeauna relații bune cu Botoșaniul. Vrem ca domnul doctor să poate să dezvolte cât de bine serviciul de aici și ne ajută și pe noi în serviciul de gardă, practic este cu totul altceva când un pacient este primit aici de un neurochirurg, stabilește gradul de urgență, rezolvă urgențe majore, nu mai este permis în ziua de azi ca un hematom extradural de exemplu să nu fie operat rapid, pe loc, nu trebuie să se mai întâmple să ajungă la noi după trei-patru ore, a spus medicul Marius Dabija, de la Clinica de Neurochirurgie din Iași, care a mai precizat că este necesar să fie cooptați în echipă și alți medici, pentru a putea asigura permanența pe Compartimentul de neurochirurgie.
Noul compartiment va avea zece paturi.